2023. december 29., péntek

Krémsajt mogyoróval, aszalt vörös áfonyával

Hát ez valami brutál jó lett! Kerestem a tegnapi vendégséghez valami könnyű kis előételt, nagyon szemezek ezekkel a leveles tésztás, töltött, aztán csíkokra vágott, felcsavart kis izékkel, de most még valami annál is egyszerűbbet akartam, tekintve, hogy a főétel, a Marbella csirke igazán impozáns, ütős fogás, nem kellett nagyon flikkflakkolni előtte az előétellel. És akkor eszembe jutott, hogy szokásos túlvásárlásaimnak köszönhetően heverésznek némi krémsajtok a hűtőben, és bár felbontatlanok és még nem is jártak le, ne kísértsük a sorsot, utálnám őket kidobálni. Így született ez a nagyon kellemes, kicsit extravagáns ízvilágú krém, amihez frissen vásárolt bagett karikákat, illetőleg pillekönnyű kekszeket szervíroztam.

Hozzávalók:

40 dkg natúr krémsajt
néhány dekányi rokfort sajt (elhagyható, de jót tesz neki)
15 dkg reszelt sajt (Cheddarral készítettem, isteni választásnak bizonyult)
bors
snidling
2 marék aszalt vörös áfonya
2 marék durvára darabolt török mogyoró

Elkészítés:

Na, vajon mi lehet a metódus? Csak nem összedaraboljuk az áfonyát és a mogyorót, belereszeljük a kétféle sajtot  a krémsajtba, végül megy bele a snidling, az áfonya és a mogyoró? De, de, aki erre tippelt, bizony nyert!

Természetesen mint minden más recepten, ezen is lehet variálni. A vörös áfonyát nem hagynám ki a receptből, mert savanykás, édeskés íze remekül illik a krémsajthoz. A rokfortot el lehet hagyni, ha nem szereted, a Cheddart is lecserélheted bármilyen más, reszelhető sajtra, és a mogyoró helyett is tehetsz bele mandulát, diót, kesut, pisztáciát, attól függően, mid van otthon, illetve mennyit akarsz költeni erre a pöpec kis mártogatósra. Szívből ajánlom szilveszterre is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése