2016. november 16., szerda

Granola, az aktuális kedvenc

Nem most készítettem először granolát, van annak már vagy 3-4 éve is, de vagy nem sikerült túl ütősre, vagy tán kicsit túlpirítottam, szóval nem vonult be a családi repertoárba. A zabkását nagyon szeretjük, mindig van fagyasztott gyümölcs is hozzá a mélyhűtőben, hogy percek alatt elkészítsük, de a granolával való szerelembe eséshez Amerikába kellett mennem, ahol olyat kóstoltam, ami után szóba se jöhetett, hogy ne legyen része a mindennapjainknak ez a reggeli finomság.
Sok minden kell hozzá, ez igaz, de mostantól jó dolgom van, mert mindent be tudok szerezni hozzá anélkül, hogy fel kellene állnom az íróasztalomtól. Karácsony közeledtével, ahogy minden bevásárló központban tetőfokára hág az őrület, ez különösen nagy előny. Mindezt az Aszaltgyümölcsök és Olajosmagvak ABC teszi lehetővé frissen nyílt webshopján keresztül. Itt akár 1-2 napos szállítási határidővel is hozzájuthatunk mindenhez, ami egy granolához szükséges lehet, de a kínálatban rengeteg olyan termék is megtalálható, ami se nem aszalt, se nem olajos, mégis szükségünk van rá. 
Érdemes Facebook oldalukat is figyelni, itt szerezhetünk tudomást a különféle akciókról, nyereményjátékokról. Regisztráció után az első vásárlás összegéből 10 % kedvezményt kapsz.


És akkor álljon itt a granolám receptje, ami persze nem szentírás, én így készítem.



Hozzávalók:
5 dl apró szemű zabpehely
2 dl napraforgó
1 dl vörös chia mag
1 csésze zabkorpa
1 csésze dió
1 marék kesudió
1 evőkanál őrölt fahéj
1 teáskanál mézeskalács fűszer
0,5 dl olívaolaj
0,5 dl juharszirup
2 evőkanál méz
1 marék aszalt vörös áfonya
1 marék narancs ízesítésű áfonya (Amerikából persze, Trader Joe's termék, isteni)

Elkészítés:
A gabonákat és magvakat összekeverjük, megszórjuk a fűszerekkel, meglocsoljuk az olajjal és a sziruppal, mézzel, majd 170 fokos sütőben sütjük 10 percig. Ekkor alaposan átkeverjük, és még néhány percre visszatesszük a sütőbe. Ha megpirult és kihűlt, hozzákeverem az áfonyákat is, végül légmentesen záródó üvegben tartom felhasználásig.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése