2016. november 10., csütörtök

Currys húsgombóc

A fiam egyik kedvence ez a húsgolyó, de a férjem is nagyon szereti. Annyi hátránya van a receptnek - legalábbis számomra hátrány -, hogy ott kell állni fölötte, mert a mártás arányaira figyelni kell, még a párolás alatt is, nehogy túl gyorsan illanjon el róla a folyadék esetleg. De megéri az odafigyelés, jó kis kaja ez!
A fotó az ősidőkben készült, nézzétek el nekem :)

Hozzávalók:
40 dkg darált hús
1 fej hagyma
1 db erőleves kocka
2 evőkanál prézli
1 tojás
só, bors, curry
petrezselyemzöld
2 dl tejszín
1,5-2 dl fehérbor

Elkészítés:
A darált húshoz hozzáadom az apróra! vágott hagymát, a prézlit, a tojást, sót, borsot, 2 evőkanál petrezselymet és apró gombócokat formázok belőle. Néhány evőkanál olajon pirosra sütöm őket, majd a gombócokat meghintem egy evőkanál liszttel, ugyanennyi curryvel, és jó magaviseletük elismeréseképpen egy szétmorzsolt erőleveskockával. Ezután felengedem másfél-másfél deci vízzel és fehérborral. Csendes tűzön 15-20 percig párolom a gombócokat, majd amikor úgy ítélem meg, hogy elkészültek, a mártás addigi sűrűségét figyelembe véve tejszínt öntök a cucchoz. Ne híguljon fel nagyon, de legyen benne bőven tejszín (úgy 2 deci...). Végül a petrezselymet adom hozzá, azzal már nem főzöm az ételt.

Párolt rizzsel tálalom.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése