2016. november 28., hétfő

Marokkói karfiolleves

Mi nagyon szeretjük a karfiolt, a magam részéről bármikor meg tudom enni. A kedvenc receptem belőle a karfiol ropogós. Bármikor, bármennyi jöhet belőle. Tuningoljuk fel a karfiol megszokott ízét egy kis afrikai fűszerezéssel, és máris kész a tüzes, melengető, őszi-téli leves. Szezonjában a karfiol nagyon olcsó, akár fagyasztani is érdemes belőle néhány perces blansírozás után.





Hozzávalók:
1 fej karfiol
2 evőkanál olaj
1/2-1/2  teáskanál őrölt fahéj, római kömény, koriander
1 teáskanál harissza paszta
1 l zöldség alaplé
a tetejére pirított mandula pehely
Elkészítés:
Az olajon kevergetve pirítsuk egy percig a fűszereket és a harisszát, adjuk hozzá az apróra vágott karfiolt, öntsük fel az alaplével, és főzzük a levest, míg a karfiol meg nem puhul. Merülő mixerrel krémesítsük, majd tálaljuk a pirított mandulával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése