A clafoutis (ejtsd: klafuti) vagy más néven tejes pite roppant egyszerű, bármikor elővarázsolható második fogás, esetleg egy úgy ennék valamit vasárnapi édesség. A gyümölcsökkel szezonjuk szerint variálható, és garantálom, hogy mindenki imádni fogja.
Hozzávalók:
5 tojás
15 dkg liszt
1 púpozott mokkáskanál sütőpor
8 dkg cukor
3 dl tej
0,5 dl tejszín
2 evőkanál pálinka
1 evőkanál olaj
60 dkg cseresznye
egy marék cukor a cseresznye megszórásához
egy darab vaj a forma kikenéséhez
Elkészítés:
A tojásokat habosra vertem a robotgéppel, hozzáadtam a tejet, tejszínt,
cukrot, majd apránként belekevertem a sütőporos lisztet is: minden kanál
liszttel simára kevertem a masszát. Utolsóként került a tálba a pálinka
és az olaj. A pite formát kivajaztam, beleszórtam a cseresznyét,
megszórtam egy kis cukorral, ráöntöttem a masszát, és 180 fokos sütőben
35 percig sütöttem. Egy jó kis gombaleves kísérője volt. Mivel a
cseresznyét nem magoztam ki, elég nagy csendben költöttük el a
vacsoránkat:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése