Itt egy fotózhatatlan, de remek étel. Amikor finomat akarok főzni, de nem akarok vele sok időt eltölteni, mindig előkerül a szekrényből a slow cookerem.
Változatlanul imádom, az elmúlt bő két év során, mióta egymáséi
vagyunk, sokszor okozott örömet, és sokszor húzott ki a pácból vendégségek alkalmával. Amit most főztem benne, első olvasatra kissé bizarrnak tűnt. De amikor a
fiam azt mondja, hogy anya, ez baromi finom, akkor lehet hátra dőlni és
megnyugodni.
Hozzávalók 6 főre:
3 filézett csirke felsőcomb
1 filézett csirkemell darabokra vágva
1 nagy vöröshagyma
10 dkg darabos mogyoróvaj
40 dkg hámozott, darabolt paradicsom(konzerv)
2 evőkanál szójaszósz
1 teáskanál chiliolaj vagy egy mokkáskanál chilipor (a csípősségen változtathatunk ízlésünk szerint, de vegyük figyelembe, hogy az erős ízek lassan főzésnél intenzívebbek lesznek)
1 teáskanál őrölt római kömény
só
1 teáskanál barna cukor
1 nagy gerezd fokhagyma reszelve
Elkészítés:
A csirke darabokat lebőröztem, egyforma darabokra vágtam. Beletettem a
darabokat az edénybe, majd elkészítettem a szószt. Ehhez az összes
hozzávalót egy tálban alaposan összekevertem, egyneműsítettem, majd a
csirkehúsra öntöttem. Bekapcsoltam a főzőt, és magas fokozaton 6 órára
magára hagytam. Az idő leteltével még kicsit utánsóztam, rizst főztem
köretnek, és hallgattam az elégedett cuppogásokat:)
Az étel lassú főző nélkül, egy vastag falú lábasban is elkészíthető.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése