Hozzávalók:
50 dkg gnocchi (lehet készen vásárolt is, én most a Lidlben ilyen hosszúkás formájút kaptam)
1 cukkini
1 nagy fej lilahagyma
2-3 szál újhagyma
15 dkg gomba (portabellot használtam)
1 piros kaliforniai paprika
0,5 liter paradicsomszósz (Kaldeneker Bertollit használt, de nekem tele a kamrám a saját készítésű sugommal, úgyhogy kivételezett helyzetben vagyok)
10 dkg reszelt parmezán
olívaolaj
ízlés szerint fűszerek, én az oregánó, bazsalikom, rozmaring szentháromságát ajánlom
Elkészítése roppant egyszerű és gyors, mégis lehengerlően finom étel a végeredmény. A tésztát két evőkanálnyi olívaolajon átmelegítem, majd az összevágott zöldségeket beleszórom a serpenyőbe, együtt pirítom egy-két percig az egészet. Ekkor nyakon öntöm a paradicsomszósszal, vigyázat, a cél nem az, hogy tocsogjon a tészta a szószban, hanem hogy egy olyan bevonatot képezzen rajta, amitől nem száraz, és amiben átfő, átforrósodik a tészta.
Fűszerezem ízlés szerint, majd amikor a zöldségek még roppanósak, de nem nyersek, a gnocchi pedig megfőtt, lezárom a gázt. A tányérokon alaposan megszórom sajttal az ételt.
TIPP:
Kedved szerint variálhatod a zöldségeket, ha nem szereted a gombát, hagyd ki, ha imádod a padlizsánt, kockázz bele azt is, nyugodtan mehet bele zöldborsó, kukorica is, úgyis a fűszerezése fogja meghatározni az étel jellegét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése