Amikor a Lidlben megláttam a gyönyörű fényes, feszes héjú, viszonylag termetes padlizsánt, rögtön tudtam, hogy ki fogom rántani. Szeretjük a padlizsánt, az én személyes kedvencem a melanzana alla parmigiana, sőt, a Pugliában tanult töltött padlizsántekercseket is nagyon kedvelem, de most kimondottan a ropogós bundájú, belül krémes rántott verzióra vágytam.
Én nem állítom, hogy ez a gasztronómia csúcsa, de egy hétköznap este egy kis rizzsel, majonézzel nagyon is jól tud esni. Ráadásul air fryerben is könnyedén elkészíthető, nem kell feltétlenül bő olajban sütni.
1 db padlizsán
3 evőkanál liszt
2 tojás
prézli
só
bors
olaj a sütéshez
a tálaláshoz majonéz
Elkészítés:
A padlizsánt megmostam, kb. mutatóujjnyi szeletekre vágtam, és egy szűrőbe tettem, besóztam.
Kb. fél óra múlva leöblítettem a szeleteket, majd szárazra töröltem, és a szokásos módon lisztbe, felvert tojásba és prézlibe mártva bepaníroztam őket.
Én most bő olajban sütöttem ki a padlizsánokat, ha kevesebb lett volna, biztosan air fryerbe pakolom őket, de mivel elég nagy volt a zöldség, így jó sok szelet lett, minimum öt körben tudtam volna csak megsütni az air fryerben, ahhoz meg nem volt türelmem.
Az olajat felmelegítjük (érdemes egy pici darab panírral próbát csinálni, elég meleg-e. Ha a próbadarab olajba dobása után azonnal elkezd gyöngyözni körülötte az olaj, akkor jók vagyunk, sőt, a hőfok is megfelelő.), és szép pirosra sütjük a szeleteket.
💥TIPP:
Érdemes a megsült karikákat rácsra szedve lecsöpögtetni, és nem a hagymányos módon törlőpapíron, mert rácsra téve nem puhul meg rajta a panír, hanem finom ropogós marad.
Az előzetes sózásra azért van szükség, mert néha a padlizsán keserű lehet (ez persze kizárólag akkor derül ki, ha nem sóztad be a zöldséget, viszont elkészítetted belőle az ételt, és a tányéron derül ki, hogy bizony keserű volt...), és a só segít belőle kivonni a keserű ízt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése