2025. június 16., hétfő

Sárgadinnye sonkával (Prosciutto e melone)

Nem emlékszem vissza rá, mikor ettem először sárgadinnyét sonkával, de az biztos, hogy Olaszországban történt, és az itthoni reprodukálását csak ezután kezdtem meg.

A legeslegkedvencebb előételem, bár mi nyaranta mindenféle utóételek és apropók nélkül szoktuk enni.

Hozzávalók:

-személyenként 2-3 szelet kimagozott sárgadinnye
-minden szelet dinnyére 2-3 hajszál vékony pármai sonka
-díszítésnek rukkola, es szervírozhatsz mellé egy kevés mézet

Elkészítés: 

A dinnyét felszeletelem, kimagozom, a rukkolával megágyazok a gyümölcsnek egy tálon. Ráhelyezem a dinnye szeleteket, arra a sonkákat, és kész is vagyunk.

Ha a dinnye nem elég édes, jól jöhet egy pici méz rásegítésnek.

Ha nem kapsz pármai sonkát, megfelelő lehet a spanyol serrano vagy a Fekete-erdei speck is, de az az igazság, hogy pármaival a legfinomabb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése