Nem emlékszem vissza rá, mikor ettem először sárgadinnyét sonkával, de az biztos, hogy Olaszországban történt, és az itthoni reprodukálását csak ezután kezdtem meg.
A legeslegkedvencebb előételem, bár mi nyaranta mindenféle utóételek és apropók nélkül szoktuk enni.
Hozzávalók:
-személyenként 2-3 szelet kimagozott sárgadinnye-minden szelet dinnyére 2-3 hajszál vékony pármai sonka
-díszítésnek rukkola, es szervírozhatsz mellé egy kevés mézet
Elkészítés:
A dinnyét felszeletelem, kimagozom, a rukkolával megágyazok a gyümölcsnek egy tálon. Ráhelyezem a dinnye szeleteket, arra a sonkákat, és kész is vagyunk.
Ha a dinnye nem elég édes, jól jöhet egy pici méz rásegítésnek.
Ha nem kapsz pármai sonkát, megfelelő lehet a spanyol serrano vagy a Fekete-erdei speck is, de az az igazság, hogy pármaival a legfinomabb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése