2025. június 11., szerda

Epres boldogság minden formában – legjobb receptjeim egy csokorban

🍓 Aki azt mondja, hogy az eper csak egy szimpla gyümölcs, még nem kóstolta végig, mi minden készülhet belőle… Persze ez nem is könnyű vállalás, hiszen az eper felhasználási lehetőségei gyakorlatilag végtelenek.
Ez az év egyik legédesebb időszaka, amikor a piacokon csábító halmokban mosolyognak ránk a friss eprek. Én pedig most megmutatom, hogyan lehet ezt a fantasztikus gyümölcsöt sokféleképpen megmenteni – és megünnepelni – a tányéron!

Íme 5 epres recept, amit nemcsak megenni, hanem elmenteni is érdemes:

1️⃣ Túrófánk eperrel 

Egy igazi családi kedvenc, amiről a férjem azt mondta: „Miért nem esszük ezt minden héten?” Puha, illatos, kívül ropogós, belül lágy fánkgolyók friss eperrel és egy kis eperszósszal.
👉  Recept ITT.

2️⃣ Házi eperdzsem 

Lekvárfőzés stressz és órákig tartó kevergetés nélkül – modern technikával, de a régi ízek nyomában. Tiszta eperíz, tartósítószer nélkül.
👉 Recept ITT.

3️⃣ Epres sajttorta (majdnem) sütés nélkül 

Egy hűsítő, krémes desszert, ami nemcsak nyáron, de bármikor mosolyt csal az arcokra. Pörkölt pisztáciával, mentalevéllel és kamillavirággal díszítve – mert az eper megérdemli a díszkíséretet.
👉 Recept ITT.

4️⃣ Eperfagyi, ahogy David Lebovitz készíti 

Egy jó fagyinál semmi nem lehet finomabb a nyári hőségben, főleg ha semmiféle mesterséges anyagot nem tartalmaz a fagyi, csak gyümölcsöt, cukrot és joghurtot. Na meg egy kortynyi vodkát 😉
👉 Recept ITT.

5️⃣ Epres, rebarbarás csodapite 

Egy szuper jó és egyszerű vajas tészta, benne egy epres, rebarbarás, krémes töltelék - a nyári hétvégék legnagyobb adu ásza!
👉 Recept ITT.


💬 Neked melyik a kedvenced? Írd meg kommentben!

📌 TIPP: Ha tetszett a válogatás, mentsd el, hogy ne vesszen el később! A receptek újra és újra jól fognak jönni, míg tart az eperszezon – és utána is.




2 megjegyzés: