Íme, itt egy másik recept, a híres David Lebovitz, az amerikai születésű, Párizsban élő séf, blogger, szakácskönyv író konyhájából. David - teljes joggal - nem fagylaltnak nevezi ezt az édességet, hanem fagyasztott joghurtnak, ami ugyebár teljességgel helytálló, csak nálunk ez a kifejezés, hogy frozen yogurt, nemigen honosodott meg. De mindegy is a név, a lényeg, hogy a cucc isteni.
Hozzávalók:
45 dkg eper
15 dkg cukor
1 teáskanál citromlé
25 dkg joghurt
2 teáskanál vodka
Elkészítés:
Minden hozzávalót összeturmixolunk, alaposan lehűtjük a keveréket, majd amikor a fagyigép is készen áll, a massza is a lehető leghidegebb, elkészítjük a fagylaltot a géppel. Ha nincs fagyigépünk, akkor egy minél laposabb edénybe öntsük a leturmixolt masszát, tegyük a mélyhűtőbe, és fél óránként keverjük át habverővel, vagy merülőmixerrel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése