2022. június 23., csütörtök

Tortilla wrap

Gyors ebédnek, könnyű vacsorának, piknikre, kirándulásra ajánlom. Tortilla nálunk mindig van itthon (időnként lejár a szavatossága anélkül, hogy felhasználtam volna :( ), nagyon szeretjük fajitasnak, enchiladának. Most könnyű ebédként funkcionált, és milyen jól!


Az benne a legjobb, hogy nagyjából bármit felhasználhatsz hozzá, ami a hűtőben található: zöldséget, felvágottat, maradék sült húst. A zöldségek közül egyedül talán az uborkát nem ajánlom, túlságosan eláztatná a tortilla lapokat. Ugyanez vonatkozik azt hiszem, a paradicsomra is, én legalábbis nem próbálkoznék velük.

Ha a tortillákat megtöltöttük és felcsavartuk, tekerjük fóliába szorosan, és tegyük a hűtőbe egy-két órára, annyi idő alatt a lapok szépen átpuhulnak, szeletelhetővé válnak.

Hozzávalók:

tortilla lapok
egy doboz krémsajt
1 evőkanál sűrű tejföl
zöldségek: kápia paprika, retek, saláta, petrezselyem, újhagyma, póréhagyma
1-2 szelet sajt apróra vágva
ha szeretnénk, néhány szelet sonka, szalámi ízlésünknek megfelelően

Elkészítés:

A krémsajtot összekeverjük a tejföllel, ízesítjük sóval, borssal. Ebbe a krémbe vegyítjük az apróra vágott zöldségeket, alaposan elkeverjük. A tortilla lapokat néhány másodperc alatt meglangyosítjuk a mikróban, ettől hajlékonnyá válnak, könnyű megkenni őket. Osszunk el rajta annyi krémet, hogy feltekeréskor azért ne folyjon orrán-száján a cucc, fektessük rá az esetleges sonka szeleteket, majd tekerjük fel. A végeit levághatjuk, arra nemigen lesz szükség. Szorosan tekerjük alufóliába, és hűtsük néhány órán át a hűtőben. Ha mi magunk fogyasztjuk, talán nem is szükséges felvágni, de a vendégeknek azért tálaljuk fel csinosan. Mármint úgy értem, ha egyben tekercsként fogyasztjuk, akkor is csinos, de felszeletelve még inkább.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése