Különleges alkalomra készült ez a brownie, aminek a külsejével kissé elégedetlen vagyok (kisebb, akarom mondani, még annál is kisebb formába kellett volna öntenem, mint amit használtam), de az íze verhetetlen. Remélem, hogy az alkalom, amire sütöttem, meghozza a változást annak, akinek a kedvéért készült.
Hozzávalók:
17,5 dkg jó minőségű csokoládé12,5 dkg vaj
1 teáskanál instant kávé
20 dkg cukor
3 db tojás
10 dkg liszt
egy csipet só
125 ml (Nespresso) kávé
50 ml vörösbor
10 dkg durvára vágott mogyoró/mandula
Elkészítés:
A vajat az apróra tördelt csokoládéval vízgőz fölött megolvasztjuk, óvatosan, hogy a csoki ne égjen meg. Ezt úgy érhetjük el, hogy az edény alja, amiben a csoki van, ne érjen bele a forrásban lévő vízbe, és akkor nem lesz baj.
Amikor a csoki felolvadt, átöntjük egy tálba, hozzáadjuk az instant kávét, beleszitáljuk a kakaóport, a cukrot, és a tojásokat egyenként, mindegyik után alaposan elkeverjük.
Második lépésben rászitáljuk a lisztet, belekeverjük a csokis masszába, hozzáadjuk a sót, végül akkurátusan elkeverjük a lefőzött, max. langyos kávéval és borral. Mehet bele a mandula.
Egy 25x25 cm-es formát kibébelünk sütőpapírral, és 180 fokos sütőben 40 percig sütjük a brownie-t. Mivel én most nagyobb formát használtam, vékonyabb lett a süti, ezért elég volt neki 32 perc.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése