Odáig voltam érte, és egészen biztos, hogy nem a tegnap volt az utolsó alkalom, hogy elkészítettem a nyáron ezt a szuper előételt. Persze lehet ez maga a főétkezés is, csak akkor én adnék hozzá egy könnyű kis pirítóst is. Az is döntés kérdése, adsz-e mellé sonkát, vagy megmaradsz a vega vonalon, és csak dinnye, meg sajt kerül rá.
Hozzávalók 2 személyre:fél sárgadinnye
negyed görögdinnye
1 csomag mini mozzarella golyó
néhány szelet jamon serrano
bazsalikom levelek
1 evőkanál kész pesto
Elkészítés:
A dinnyékből gömböket (vagy kockákat, ha nincs gömbölygető szerszámod) vájsz egy ilyen szerszámmal.
A mozzarellát lecsöpögteted, papírtörlővel leszárítod, és elkevered a pestóval. A bazsalikom leveleket megmosod, szárazra törlöd.
A bambusz nyársakra tetszés és ízlés szerinti sorrendben és mennyiségben felhúzogatod a hozzávalókat. A végén egy kevés olívaolajjal meglocsolhatod, szerintem nem feltétlenül szükséges lépés ez.
Egy kellemesen hűvös pohár fehér borral nagyon ütős tud lenni, persze az is szükséges, hogy a dinnyék finom édesek legyenek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése