Nem vagyok elvakult spárgaimádó, de persze kedvelem, ám szezonjában sem készítek heti háromszor spárgás ételt. Talán egész szezonban ha kétszer, és az elég is a következőig. Ez a recept megmozgatta a fantáziámat, és az egész nyomorult karantén alatt most jutott eszembe talán először úgy igazán, hogy a fene vinné ezt az egész helyzetet, miért nem ülhetek én mondjuk egy nagykovácsi kertben, ahol a barátoknak előzőleg megsütöttem ezt a marha jó kis cuccot, és miért nem cuppoghatunk jó nagyokat, ahogy mártogatjuk a spárgasípokat a kéksajtos szuttyba? Francba már, de tényleg! Ráadásul orgonahiányom is van, és az is eléggé szorongató érzés. Na de lássuk, hogy készül - roppant egyszerűen - ez a spárgaság.
Hozzávalók:
egy köteg spárga (vagy amennyire szükséged van, az én csokrom úgy fél kg lehetett, mínusz a sípok végei, tehát kb. 40 dkg)
két marék panko morzsa
5 dkg reszelt parmezán
só, bors
4 evőkanálnyi extra szűz olívaolaj
2 dl tejföl
10 dkg kéksajt
Elkészítés:
A sütőt beterítettem sütőpapírral. A spárgákat megmostam, leszárogattam. Amíg szikkadtak, az olajba belekevertem a sót, borsot, a reszelt sajtot, végül a panko morzsát. A spárgákat egyenként szépen belenyomkodtam a keverékbe, igyekeztem rábírni a morzsát, hogy maradjon a sípokon, több-kevesebb sikerrel. A spárgákat belerakosgattam a tepsibe, a megmaradt keveréket ráöntöttem, majd 200 fokos sütőben 10-15 perc alatt ropogósra sütöttem
A tejfölbe belereszeltem a penészes sajtot, elkevertem, kész, passz.
Még több spárgás recept a blogban:
Tőkehallal
Brüsszeli módra
Köretként újkrumplival
Olasz tésztával
És megint hallal
Még több spárgás recept a blogban:
Tőkehallal
Brüsszeli módra
Köretként újkrumplival
Olasz tésztával
És megint hallal
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése