Mondjuk úgy, hogy beleszerettem ebbe az ételbe, pedig semmi bonyolult nincs benne, egyszerűen csak könnyű, zöld és jóízű. Lehet variálni borsóval, babbal is el tudom képzelni, de ez a brokkoli-spárga duó nekem nagyon bejön.
Kép: pixabay.com |
Hozzávalók:
25 dkg cavatelli tészta
egy csomag zöldspárga
néhány brokkoli rózsa
1 csokor petrezselyem
2 dl tejszín
só, bors
1 gerezd fokhagyma
reszelt parmezán sajt
1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
A cavatelli kifőzéséhez sós vizet forralok. A tészta persze lehet bármilyen, spagetti, tagliatelle, de akár gnocchi is. A tejszínt felforralom, sózom, borsozom, és beledobom a félbe vágott gerezd fokhagymát. Mikor kicsit besűrűsödött, reszelek bele parmezánt, a fokhagymát pedig eltávolítom.
A tésztát odateszem főni, majd a főzési idő (nekem ez 11 perc volt) vége előtt 5 perccel beledobom a vízbe a meghámozott spárgák felkarikázott szárát és a brokkolit, majd 2 perccel a vége előtt a spárgafejeket is.
Leszűröm a tésztát és a zöldségeket, beleforgatom a forró tejszínbe. Hozzáadom az apróra vágott petrezselymet, korrigálom az ízeket sóval, borssal, kap egy kevés reszelt citromhéjat, majd a tányéron még sok parmezánt.
Mmmmnyami! :)
VálaszTörlés