Pompás előétel, de ha nem sajnáljuk az időt az elkészítésére, esti filmnézéskor is jó szolgálatot tesz így ősz táján. Keressünk minél nagyobb szemű szőlőt, hogy ne legyen annyira pepecs meló a kenegetés...
Hozzávalók:
nagyszemű szőlő (legjobb a mag nélküli fajta)
krémes kecskesajt
natúr krémsajt
só
bors
dió apróra vágva
Elkészítés:
A szőlőt megmossuk, szárazra töröljük. A kétféle sajtot összekeverjük, ha kell, ízesítjük sóval, és gondolatnyi borssal, majd egy kis pengéjű késsel szépen körbekenegetjük a szőlőszemeket a krémsajttal. Az apróra vágott-tört diót kicsi, mély tálkába öntjük, abba mártjuk a sajtos szőlőket. Kicsit rányomogatjuk a kezünkkel a diódarabokat, és tálra tesszük. Hűtőben tároljuk felhasználásig.
Ez a recept is hasonlóan isteni...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése