2014. április 16., szerda

Resztelt csirkemáj

Jöjjön végre valami ütősebb étel, szerintem ha valaki nem idegenkedik nagyon a belsőségektől, biztosan szereti. Én a resztelt májat csak csirkéből tudom elképzelni, a sertésmáj állaga nekem már nem nyerő. Azt hiszem, ennek az ételnek a titka a sok hagyma, na és a friss csirkemáj.


Hozzávalók 3 személyre:

70 dkg csirkemáj szív nélkül
2 fej közepes hagyma
olaj
só, bors, pirospaprika

Elkészítés:

A májat mossuk meg, töröljük szinte szárazra, vágjuk le róla az oda nem való, vagy egyszerűen csak nem szimpatikus darabokat, és aprítsuk 2 mm vastag darabokra. A magam részéről azt szeretem, ha egészen apró a máj, akkor pillanatok alatt tökéletesen át lehet sütni.
A két vöröshagymát vágjuk félbe, majd fél karikákra, minél vékonyabbak a karikák, annál jobb. A megmelegített olajon kezdjük el párolni. Ügyeljünk, hogy ne barnuljon meg, de legyen egészen puha. Sózni ne sózzuk meg a hagymát, azt a máj nemigen szereti menet közben, csak a végén.
Amikor a hagyma már nagyon puha, tekerjük fel a lángot a serpenyő alatt, adjuk bele a májat, és néhány perc folyamatos kevergetés, rázogatás mellett süssük át. Amikor úgy látjuk, hogy kész van, nincsenek benne olyan darabok, amelyek véresek még a közepükön, szórjuk meg ízlésünknek megfelelő mennyiségű pirospaprikával (a képen látható, hogy én nem sajnálom tőle a jó bajai pirospaprikát), sózzuk, borsozzuk. Egyszerű sós vízben főtt krumplival szeretem tálalni, itt a máj viszi a prímet, a krumplinak csak mellékszerep jut.
 

1 megjegyzés:

  1. Szeretjük nagyon, én még majorannával szoktam megszórni, de különben ui.készítem:-)))

    VálaszTörlés