Nagy barátja vagyok a sütőtöknek. Szeretem a belőle készült levest is, nem tartom elvetemült ötletnek húsok mellé köretnek, mégis legjobban talán egyszerűen megsütve szeretem, úgy, ahogy nagyanyám sütötte nekünk gyerekkorunkban. A sütőtök egészséges is, hihetetlenül erőteljes színével első osztályú hangulatjavító is, ráadásul október-novembertől megfizethető áron kapható a piacon, zöldségesnél, de még a szupermarketek polcairól sem hiányzik. Ezúttal muffinba került.
30 dkg liszt
25 dkg barnacukor (érdemes ezt használni, sokkal teltebb, jellegzetesebb ízt kapunk, mint az egyszerű kristálycukorral, de helyettesíthető nyírfa cukkorral, eritrittel is)
45 dkg tökhús
4 db tojás
csipet só
1 púpozott teáskanál őrölt fahéj
1 mokkáskanálnyi őrölt szegfűszeg
1 csomag sütőpor
175 ml olívaolaj
Elkészítés:
A tököt meghámoztam, kisebb kockákra vágtam, és betettem a késes
aprítóba. Megforgattam, majd hozzáütöttem a tojásokat, így könnyen és
gyorsan csinált a gép csodás színű masszát a tökből. Ezt átkanalaztam
egy műanyag tálba, hozzáadtam a többi anyagot, és csak annyira kevertem
össze, hogy a liszt mindenütt nedves legyen.
Papírkapszlikkal bélelt muffin formába kanalaztam a matériát, de
jutott belőle egy mini kuglóf- és egy mini kenyérformába is. 180 fokon
30 percig sültek.
Apróra darabolt dió, mandula biztosan jót tesz neki.
Nehézségi fok:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése