3 dl cukrozott sűrített tej (1 doboz)
250 g mascarpone
1 teáskanál vaníliakivonat (vagy vaníliapaszta)
30 dkg málna (friss vagy fagyasztott)
1 evőkanál citromlé
1-2 evőkanál porcukor (opcionális, ízlés szerint)
Elkészítés:
A málnát a citromlével és porcukorral tedd egy kis lábasba. Melegítsd 5–6 percig, amíg kissé besűrűsödik és levet enged. Hagyd teljesen kihűlni.
A mascarponét keverd simára a sűrített tejjel és a vaníliával. A tejszínt verd habbá, majd óvatosan forgasd bele a mascarponés keverékbe. Ha szükséges, édesítsd tovább porcukorral.
Öntsd a krém felét egy zárható dobozba. Kanalazz rá a málna szószból, kicsit márványosra keverheted. Jöhet a maradék krém, majd a maradék gyümölcs is. Villával kicsit meghúzhatod, hogy szép hullám mintás legyen. Fedd le, és fagyaszd legalább 6 órán át, de legjobb, ha egy éjszakát tölt a mélyhűtőben. Jót tesz neki, ha néhányszor átkevered, hogy a jegesedést elkerüld, és krémes legyen a fagyi, használhatsz ehhez a művelethez nyugodtan botmixert.
Tipp:
Készítheted házilag is a sűrített tejet, itt van hozzá a recept.
Variálhatod eperrel, szederrel is, sőt, fagyasztott gyümölcsöt is felhaszálhatsz hozzá.
Érdemes az elkészült szószt átpasszírozni, a málna magjai nem annyira barátságosak a fagyiban, jobb tőlük megszabadulni.
Egy kis citromhéj a málna szószba, vagy ropogós kekszdarab a rétegek közé még extrábbá teszi!
Fogyasztás előtt hagyd kb. 10 percig szobahőmérsékleten állni, hogy könnyebb legyen gombócolni.
Néhány csepp rózsavíz hozzáadásával, egy kis pisztácia szórással csodás közel-keleti ízvilágot érhetsz el ennél a fagyinál, egészen különleges lesz a végeredmény.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése