A lányom a hétvégén megörvendeztetett 40 darab tanyasi tojással, amit a tyúkjai tojnak. Nagy öröm ez mindig, talán másoknak rettentő mennyiségnek tűnik 40-50 darab tojás, mint amennyit én szoktam kapni, de annak, aki házi tésztát készít, annak nem sok. Most is várom a napot (alighanem a hétvége lesz az), amikor nekiállhatok a tésztakészítésnek. De addig is elkészítettem ezt a rémesen egyszerű levest, most egy kicsit másként, mint a klasszikus rántott leves, bele a tojás változatot. Sok különbség amúgy nincs a kettő között, ez a tejfölös változat azért nyilvánvalóan gazdagabb, selymesebb, mint a pórias fajta.
Igen, tudom, van, aki rá se bír nézni a tojáslevesre, nekem is volt híres kolléganőm, aki az étkezdében átült egy másik asztalhoz, ha egy asztaltársa tojáslevest rendelt, én ezt képes vagyok akceptálni, meg is értem, a tojásleves nem túl dekoratív darab, viszont finom. Szóval készítse el, aki szereti, és ugorja át, aki nem.
Hozzávalók:
1 evőkanál olajegy kevés reszelt vöröshagyma (vagy egy evőkanál vöröshagyma krém)
1 gered fokhagyma összezúzva (vagy egy mokkáskanál fokhagyma krém, nekem van házi, azt is a lányomtól kaptam)
pirospaprika ízlés szerint, én egy púpos teáskanálnyit használtam
só
bors
4 db tojás (3 a lébe, egy buggyantva)
ízlés szerint egy mokkáskanál ecet
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése