Imádnivaló chutney, húsok mellé, grillezett sajtokhoz egész egyszerűen zseniális. Szerintem érdemes kipróbálni, mert maradandó élményt jelent.
Hozzávalók:
40 dkg tisztított, darabolt rebarbara
20 dkg vöröshagyma apróra vágva
1 dl
testes vörösbor
2 evőkanál sherry ecet
2 evőkanál borecet
20-22 dkg cukor
2 dkg koriandermag kicsit megtörve
15 dkg mazsola
2,5 evőkanál curry por
1/2 mokkáskanál őrölt
chili
2 evőkanál
baracklekvár
1,5 teáskanál só
Elkészítés:
A felaprított rebarbarát és a hagymát egy széles serpenyőbe
dobjuk, ráöntjük az eceteket és a bort, hozzáadjuk a mozsárban kicsit megtört
koriandermagot, majd 10 percig szelíden forraljuk a keveréket. Ekkor adjuk
hozzá a mazsolát, a lekvárt és a fűszereket, majd a kapott masszát 20 percig
fedő nélkül, csendesen rotyogtatjuk. Ez alatt az idő alatt a rebarbara teljesen
szétesik, a hagyma megpuhul, és a fűszerek fantasztikusan kiadják az ízüket. Kifertőtlenített üvegekbe szedjük a chutney-t, amikor kihűlt, mehet a
kamrába.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése