Fájdalom, a családban csak én szeretem a sütőtököt. Hiába ragyognak a megsült tökszeletek csodálatos ősz-sárgában, családom tagjait a legkevésbé sem hozza lázba a dolog. Így hát gyakran történik meg, hogy a piacról csodás tökkel/tökökkel érkezem haza, meg is sütöm őket, aztán a maradék darabok az enyészeté lesznek. Kivételesen nem ez történt, hanem lesz, ami lesz alapon muffint sütőttem belőle, úgy azért el szokott fogyni...
30 dkg liszt
25 dkg barnacukor (érdemes ezt használni, sokkal teltebb, jellegzetesebb ízt kapunk, mint az egyszerű kristálycukorral)
45 dkg tökhús
4 db tojás
csipet só
1 púpozott teáskanál fahéj
1 csomag sütőpor
175 ml olívaolaj
Elkészítés:
A nyers tököt meghámoztam, kisebb kockákra vágtam, és betettem a késes aprítóba. Megforgattam, majd hozzáütöttem a tojásokat, így könnyen és gyorsan csinált a gép csodás színű masszát a tökből. Ezt átkanalaztam egy műanyag tálba, hozzáadtam a többi anyagot, és csak annyira kevertem össze, hogy a liszt mindenütt nedves legyen.
Papírkapszlikkal bélelt muffin formába kanalaztam a matériát, de jutott belőle egy mini kuglóf- és egy mini kenyérformába is. 180 fokon 30 percig sültek.
Apróra darabolt dió, mandula turbózás a tésztának biztosan jót tesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése