2014. július 24., csütörtök

Málnás tiramisu

A fotóra nincs mentségem. Egész nap zuhogott az eső, a desszertnek sötétedés előtt álltunk neki, akkor jutott eszembe, hogy le kéne fényképezni, de veszett fejsze nyele volt. Csak azért teszem be a posztba, hogy amikor újra elkészítem ezt az édességet (mondjuk holnap...), és készítek egy normális fotót, lássátok a különbséget.
Szóval málnás tiramisu. Vagy triffle. Kallódott a hűtőben egy doboz mascarpone, és bár tudom, hogy nagyrészt jóval lejárati időn túl is minőségkárosodás nélkül felhasználható, azért mégis úgy döntöttem, hogy ma elhasználom a sajtot. De még ennél is erősebben inspirált a hűtőben illatozó málna, gyönyörű nagy szemű, horrorisztikus árú málnácska, igazán nem akartam, hogy tönkremenjen.

Hozzávalók:

10-12 db babapiskóta
0,5 dl málnaszörp
1 dl tej
3 nagy tojás
25 dkg mascarpone
30 dkg málna
porcukor ízlés szerint

Elkészítés:

A málnaszörpöt akkora tálba öntöm, amekkorába kényelmesen beleférnek a babapiskóták, felengedem tejjel, ebbe fogom majd mártogatni a piskótákat. 
A tojások sárgáját habosra-világosra keverem a porcukorral, majd hozzáadom a szobahőmérsékletű sajtkrémet, végül a keményre vert tojásfehérjét. 
Egy csinos üvegtálba elkezdem rétegezni a hozzávalókat: a málnaszörpös tejbe mártogatott piskótára krémet simítok, arra jönnek a málnaszemek, majd újra piskóta, megint krém, megint málna. Letakarva mehet a hűtőbe néhány órára.

Azt kell mondjam, zseniális desszert. Könnyű, zamatos (már persze ha a gyümölcs jó aromás benne), pillanatok alatt elfogy, és azt hiszem, soha nem fogok tudni annyit készíteni belőle, hogy elég legyen. Ismétlés: holnap! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése