2013. június 5., szerda

Gorgonzolás, rákos tagliatelle

Van nekem egy törekvésem, miszerint megszeretem a halat. Nos, ez azért nem ilyen egyszerű, mert vannak halak, amelyeket szeretek, szívesen eszem, és vannak olyan tengeri élőlények, amelyek fogyasztását nem tervezem sem most, sem a későbbiekben. De a garnélarákot igenis szeretném megszeretni, hisz világszerte rengetegen eszik, imádják, miért pont én vagyok kivétel? Nos, életre szóló barátságot most sem kötöttünk, de azt hiszem, most már elmondhatom, hogy ha szembe találkozom vele egy ételben, nem fogom kikerülni. 



Hozzávalók 3 személyre:

30 dkg tagliatelle
20 dkg gorgonzola
25 dkg fagyasztott garnéla megtisztítva
1-1,5 dl tejszín
2 gerezd fokhagyma
só, bors
vaj

Elkészítés:

A rákot felengedjük, ha szükséges, tápcsatornáját eltávolítjuk, ha hozzájutottunk tisztítotthoz, akkor erre a lépésre értelemszerűen nincs szükség. A tésztát odatesszük főni, majd az egyik serpenyőben a rákot készítjük elő, a másikban pedig a sajtszószt. Mindkét lépés meglehetősen egyszerű. A rákot egy kevés vajon, két gerezd zúzott fokhagyma társaságában megsütjük, vagyis megvárjuk, amíg a szürke rákhús gusztusos rózsaszínné válik. Ne süssük túl, mert a végeredmény rágós lesz, az pedig nem cél. A sajtmártás pedig a lehető legegyszerűbben készül: a tejszínt felmelegítjük, beletördeljük a gorgonzolát, és hagyjuk, hogy a forrósodó tejszínben elolvadjon. Utolsó lépésként összekeverjük a garnélát és a szószt. Ha esetleg van a társaságban olyan, aki nem rajongója a ráknak, azokat utólag is a tésztára helyezhetjük.
Nagyon kívánkozik rá valami friss zöld fűszernövény, akár petrezselyem, akár snidling, ez most sajnos nem állt rendelkezésünkre.
Köszönet Gabónak, aki időt és fáradságot nem kímélve beszerezte és elkészítette nekünk ezt a jó kis tésztát itt a messzi Brüsszelben.

És akkor legyen itt egy-két kép a brüsszeli, brugge-i hangulat kedvéért.

Antwerpen

Brugge

Brüsszel




 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése