Az emlékezetes tapas partyról maradt utolsó "recept".
A világ legegyszerűbb tapája, ez egészen biztos. Ami ennél egyszerűbb, az - ahogy a családi mondás tartja - hazudik, és festi magát. Oké, egy paradicsomos pirítós sosem festi magát, de ez ráadásul nem is hazudik. Csodálatos ízeket ígér és csodálatos ízt hoz. Főleg augusztusban, amikor leáldozott az üvegházi, kényszerérett, íztelen, színtelen paradicsomoknak, hisz tele a piac szabadföldi, édes, lédús darabokkal.
Többször, több helyen kóstoltam már, de a barcelonai Tosca tapas bárét semmi nem tudja felülmúlni.
Hozzávalók:
személyenként 2 db bagett, na nem egy egész, csak darabok
érett, jó ízű paradicsom (koktélpari nem jó hozzá)
2 gerezd fokhagyma
só
bors
olívaolaj
Elkészítés:
A bagetteket vágd kisebb darabokra, locsold meg olívaolajjal, és pirítsd meg serpenyőben, sütőben vagy air fryerben.
Amikor a bagettek megpirultak, fokhagymával dörzsöld be a felületüket. Ne sajnáld, ettől lesz igazán ízes az ételed.
A paradicsomokat vágd félbe, és sajtreszelőn reszeld le – csak a húsa és a leve kell, a héja a kezedben marad. Sózd, borsozd, majd kanalazd a pirítósokra. Ha hedonista vagy, még ekkor is megcsepegtetheted egy kis olívaolajjal.
End of story 😀
TIPP:
🍷 Mit igyunk hozzá?
Egy jól behűtött spanyol rosé, egy pohár tinto de verano, vagy akár egy citrusos jeges tea – mind tökéletes társ ehhez az egyszerű, mégis zseniális pirítóshoz. És akkor még a sangriát nem is említettem.
Egy jól behűtött spanyol rosé, egy pohár tinto de verano, vagy akár egy citrusos jeges tea – mind tökéletes társ ehhez az egyszerű, mégis zseniális pirítóshoz. És akkor még a sangriát nem is említettem.
Eheted akár reggelire, vacsorára, hiszen néhány perc csupán elkészíteni, így a reggeli rutinba is beleférhet.
Éretlen paradicsomot ne használj hozzá, mert az eredmény siralmas lesz és hiába dolgoztál.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése