A blog Facebook oldalán megmutattam egy reggeli tálat, amit készítettem, hogy a reggeli bringázásból hazatérő férjem rendesen jóllakhasson, és ennek kapcsán említettem, hogy nekem is van ám kedvenc reggelim, hát most megmutatom. Ez a tojásos toast a fő kedvencem, amit gyakran készítek magamnak – főleg akkor, ha egy kis extra kényeztetésre van szükségem.
Tulajdonképpen totál egyszerű, pirítós tojással, mégis az elkészítés módja miatt számomra különleges, és kicsit sem unalmas. Próbáljátok ki ti is – szerintem szuper ötlet, és egy kis változatosságot csempész a jól megszokott vajas kenyér-szalámi-sajt körforgásba.
Hozzávalók személyenként:
2 szelet toast kenyér2 tojás
egy kevés olaj vagy vaj a sütéshez
Elkészítés:
A kenyerek közepét egy nagyobb pohárral kiszúrom úgy, hogy maradjon elég perem a tojás megtartásához. Egy serpenyőben kevés zsiradékot melegítek, majd a kenyereket és a kiszúrt korongokat megpirítom. A korong mindkét oldalát megsütöm, azt félreteszem – tökéletes lesz a tojássárgája feltunkolásához.
A pirítósokat megfordítom, ha kell, teszek még egy kis zsiradékot alájuk. A közepükbe egy-egy tojást ütök – kisebb tojásokkal működik a legjobban, mert nem folyik túl a fehérje.
Amikor az alsó oldala megsült, óvatosan megfordítom, és a másik oldalát is átsütöm. Hogy mennyire legyen lágy vagy szilárd, az már ízlés dolga – én szeretem, ha a fehérje megszilárdul, de a sárgája még enyhén folyik.
Ez az én kedvenc reggelim. Nem mondom, hogy minden nap megenném, de hetente akár többször is jólesik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése