A kevert süti a sütik világának halk szavú hőse. Nincsenek trükkök, nincs stressz, mindössze egy tál, egy kanál, és pár perc keverés. Jó, nyilván a sorrend azért nem mindegy, de ezt a receptet esküszöm, hogy egy 10 éves gyerek is el tudja készíteni. én is hasonló receptekkel kezdtem a második pun háború idején háziasszonyi tevékenységemet, ez már akkor is ment 😀
Ha gyorsan kell valami finom, megbízható, és nem akarsz se habbá vert tojásfehérjével bajlódni, se piskóták sorsáról dönteni, akkor itt a tuti megoldás.
Hozzávalók:
60 dkg kimagozott meggy40 dkg liszt
1 csomag sütőpor
egy csipet só
3,7 dl tej
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral habosra, fehérre keverjük, majd hozzáadjuk az olajat, azzal is elkeverjük. Jöhet a sütőporral elvegyített liszt, végül a tej. Így készítünk velüle viszonylag folyós tésztát.
Egy 35x25 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a tésztát, a tetejére potyogtatjuk a meggyet, majd 190 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük a süteményt.
Még forrón megkenhetjük a tetejét olvasztott vajjal, és szórhatunk rá egy kevés cukrot. Vagy csak porcukorral megszórva, úgy is csodás.
Tipp:
🍒 Ha nincs meggy, használhatsz cseresznyét, barackot, szedret, ribizlit vagy szilvát is – minden jól áll neki.
🍒Papírkapszlikba kanalazva a tésztát akár muffin is lehet belőle – 15 perc alatt megsül.
🍒Langyosan, egy gombóc vaníliafagyival mennyei, de másnap reggelire is simán becsúszik egy bögre kávé mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése