2025. május 4., vasárnap

Epres, túrós piskóta Anyák napjára

Biztos voltam benne, hogy úgy a lányom, mint a fiam meglátogatnak Anyák napján, így aztán mindenképpen szerettem volna kedveskedni nekik valami édességgel.

Mariannkonyha oldalán láttam néhány napja ezt a receptet, és nagyon megtetszett, úgyhogy erre a sütire esett a választásom. Nagyon ízlett mindenkinek, elkészíteni sem egy agyműtét, szóval jó szívvel ajánlom másoknak is.

Hozzávalók:
4 db egész tojás
15 dkg kristálycukor
1 evőkanál vaníliakivonat
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 csipet só
1 dl olaj
1 dl tej

túrókrém:
50 dkg túró
15 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
1 csomag főzős vaníliapuding
2 evőkanál 20 %-os tejföl

díszítéshez eper

Elkészítés:
Először a piskótát kevertem össze. Az egész tojásokat fehéredésig, habosodásig kevertem a kristálycukorral, majd hozzáadtam a vaníliakivonatot és az olajat. Keverés. Jöhet a liszt, amelyben előzőleg elkevertük a sütőport és a sót. Én szeretem a piskótához a lisztet átszitálni, most is ezt tettem. Úgy kevertem a lisztet a cukros, olajos tojáshoz, hogy egy adag liszt, egy kevés tej, még egy adag liszt, még egy kevés tej, amíg minden bele nem került a tálba. Kevertem még rajta egyet, majd a masszát beleöntöttem a sütőpapírral bélelt tepsibe. (A tepsi mérete 42x23 cm)
Elkészítettem a túrókrémet, összekevertem az összes hozzávalót.
A tepsiben várakozó piskótatésztába evőkanálnyi túrókrém halmokat tettem egymás mellé, majd minden pötty túrókrémre került egy negyed eper. Ha kisebb szeműek az eprek, mehet fél szem is, nem fog ártani.
180 fokosra előmelegített sütőben 30 percig sütöttem a sütit.


 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése