Próbáltam valami épkézláb nevet kitalálni ennek az ételnek, hát ennyire futotta 😁
Nagyszerű maradék zöldség felhasználó étel, szerintem akárhányszor készítjük, mindig más lesz, hiszen valószínűleg meglehetősen ritka, hogy ugyanazok a zöldségek várakozzanak feldolgozásra a hűtőben minden alkalommal. Gyakorlatilag szerintem néhány kivétellel bármelyik zöldség felhasználható bele, amit le lehet reszelni. Az uborkát például bár nyugodtan lehet reszelni, azt nem ajánlom, mert nagyon nedvessé tenné a matériát, az pedig ennek az ételnek nem kedvez. Na de lássuk, miről is beszélek!
Hozzávalók:
különféle zöldségek, esetünkben:2 db sárgarépa
1 db közepes burgonya
fél fej brokkoli
fél fej karfiol
2 szál újhagyma
6-8 szem kelbimbó
3 db tojás
1 csomag feta sajt
só, bors, szárított oregánó
Elkészítés:
A zöldségeket meghámoztam, majd a robotgép reszelő fejével lereszeltem. Ha többféle adapterrel rendelkezünk, eldönthetjük, hogy finomabb, vagy durvább legyen a reszelék, én a finomabbat ajánlanám.
A reszeléket tálba öntöttem, hozzáadtam a tojásokat, az elmorzsolt fetát, és bár a feta elég sós volt, egy kevés sót mégis adtam hozzá, borsot bőven, majd az egészet elkevertem.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttem a masszát, spatulával elterítettem. Most kivételesen fontos volt, hogy ne töltsön sok időt a sütőben a lepény, mert időre kellett elkészülnie, ezért vékonyan terítettem el, de legközelebb biztosan fele ekkora edényben sütöm majd.
200 fokos sütőben sült 20 percet. Fokhagymás tejföllel tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése