2024. október 16., szerda

Koreai zöldséges palacsinta (pajeon)

Imádni fogjátok! Nekünk mostantól megvan az életmentő ebédünk/vacsoránk, ami 10 perc alatt elkészül, és ami ráadásul finom is.

Tele volt vele egy időben az Insta, el is mentettem néhány videót, ami ma valahogy eszembe jutott, mikor két kapura szenvedtem, mi is legyen az ebéd.



Hozzávalók 6 darabhoz:

1 csésze (2.5 dl) liszt
1 csésze víz
1-1,5 tk só
1 tk kurkuma ( nem kötelező)
őrölt bors ízlés szerint
1 teáskanál sütőpor
2 tk étkezési keményítő
2 csésze aprított zöldség, nálam most 1 reszelt répa, egyharmad kígyóuborka, 4 db újhagyma, 8 db kelbimbó nagyon vékonyan felszeletelve

olaj a sütéshez

Elkészítés:

A lisztet sózzuk, borsozzuk, megy bele a keményítő, majd belecsorgatjuk a vizet, szorgosan keverve közben a matériát.

Amikor ez kész, odatehetünk egy serpenyőt a tűzre, öntsünk bele semleges ízű olajat, nem kell sok, de fedje be a serpenyő alját.

Keverjük a tésztába a zöldségeket, vegyítsük el alaposan, vonja be a massza mindenhol a zöldségeket, majd tetszőleges adagonként pakoljuk a serpenyőbe a palacsintákat.

Közepes tűzön süssük 4-5 percig az egyik oldalt, kicsit erősebben a másikat. Az a lényeg, hogy a zöldségek megpuhuljanak.


Amíg a palacsinták sülnek, állítsuk össze a mártogatóst.

1 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál víz
2 teáskanál szezámolaj
1 mokkáskanál rizsecet
1 csapott teáskanál cukor

A megsült korongokat papírtörlőn leitatjuk, és már lehet is tálalni.

Adhatunk mellé kész mártogatós szószt is, ázsiai üzletekben számtalan félét fogunk találni, nálunk nagy favorit az édes chiliszósz például.

Kipróbáltam, hidegen se rossz, de tagadhatatlanul finomabb frissen, melegen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése