2024. július 5., péntek

Rántott cukkini

Nyilván mindenki, aki megfordult már főzési szándékkal egy konyhában, el tudja készíteni magától is a rántott cukkinit, mindazonáltal álljon itt a recept, mert hát sose lehet tudni, kinek jön jól, nem igaz?


Hozzávalók:

cukkini

bors
liszt
tojás
zsemlemorzsa

Elkészítés:

A cukkinit megmossuk, szárazra töröljük, és héjastól felkarikázzuk. Szívből ajánlom a minimum 5 milliméteres karikákat. Ha termetesebb példányok a cukkinijeink, a karikák közepét kis pogácsa kiszúróval eltávolíthatjuk, hogy ne legyen az ételünk túlságosan vizes a sok magtól.

A szeleteket/karikákat gyengéden besózzuk, megborsozzuk, és 15 percre félretesszük, hogy a só egy kicsit megdolgozza őket, illetve ízt adjon nekik, mert azért ha a szívünkre tesszük a kezünket, gond nélkül elismerhetjük, hogy a cukkininek túl sok saját íze nincs.

A sózási procedúra végén a karikákról leitatjuk a nedvességet, és a szokásos módon lisztbe, tojásba, morzsába márva bepanírozzuk őket, és meleg, de nem tűzforró olajban készre sütjük őket.

Tehetünk a morzsába egy kevés reszelt parmezánt mondjuk, esetleg szezámmagot, tökmagot, napraforgó magot, nem fogja elrontani a végeredményt.

Számtalan féle körettel tálalhatjuk, a mi kedvencünk a petrezselymes újkrumpli és egy kevés majonéz mellé. Hidegen, melegen egyaránt nagyon finom.

Készíthetjük air fryerben is, akkor sütés előtt gyengéden fújjuk be a cukkini karikákat mindkét oldalukon olajsprayvel.


TIPP: Érdemes a megsült cukkiniket rácson lecsepegtetni, ugyanis ezzel a modszerrel nem fog megpuhulni a bundájuk, finom ropogós marad. Rántott dolgoknál nagy varázslat, állítom nektek.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése