2024. június 13., csütörtök

Almás kukoricasaláta

Vendégségben ettem, a barátnőm készítette, és szerelem volt első kóstolásra. Az pedig, hogy kb. 5 perc alatt összeállítható, csak még vonzóbbá tette a receptet, úgyhogy gyorsan kipróbáltam, és bizton állíthatom, hogy állandó tétel lesz a nyári saláták repertoárjában. 



Hozzávalók:
ízlés szerinti mennyiségű majonéz
ízlés szerinti mennyiségű tejföl
egy kevés mustár
pici só
1 savanykás alma
1 doboz konzerv kukorica
1 fej lilahagyma
tálaláshoz salátalevelek, de ez elhagyható

Elkészítés:

A majonézt összekeverjük a tejföllel, pici sóval, mustárral ízesítjük. Itt sokat tehetünk azért, hogy a saláta még egészségesebb legyen, használhatunk light majonézt és 12 %-os tejfölt. Én maradok a 20 %-osnál mindenesetre. Az almát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, a kukoricát leszűrjük, a lilahagymát felkockázzuk, és mindhárom alapanyagot belekeverjük az elkészült tartásmártásba. Lehet turbózni kemény tojással, sajt kockákkal, különösen a füstölt áll neki jól, de felpimpelhetjük kifőtt, lehűtött apró szemű tésztával is.

Jót tesz neki, ha néhány órát áll a hűvösön, hogy jól összeérjenek az ízek.

Lehet turbózni kemény tojással, sajt kockákkal, különösen a füstölt áll neki jól, de felpimpelhetjük kifőtt, lehűtött, apró szemű tésztával is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése