Na kérem, ez komolyan mondom, hogy csúcs! Ha megfelelően kemény tofut választ az ember, akkor egyszerűen élvezeti értékben semmiben sem marad el a szeretett szezámmagos csirkétől.
Hozzávalók:
1 csomag kemény (firm) tofu
a bundához:fél csésze liszt átszitálva
negyed csésze keményítő
fél teáskanál sütőpor
1 evőkanál olaj
fél teáskanál só
fél csésze jéghideg víz, vagy kicsit több
fél teáskanál sütőpor
1 evőkanál olaj
fél teáskanál só
fél csésze jéghideg víz, vagy kicsit több
mártás:
1/4 csésze méz
1 teáskanál almaecet
1 evőkanál ketchup
1 teáskanál szezámolaj
1 evőkanál keményítő
fél csésze víz
1 teáskanál só
1/4 csésze méz
1 teáskanál almaecet
1 evőkanál ketchup
1 teáskanál szezámolaj
1 evőkanál keményítő
fél csésze víz
1 teáskanál só
1 mokkáskanál chilipehely
a sütéshez 2 evőkanál kókuszolaj
1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
Először a mártás hozzávalóit kevertem össze, félretettem.
Ezután a bundázáshoz állítottam össze a masszát. Sűrű palacsintatészta állagúnak kell lennie, igazítsuk ehhez a víz mennyiségét. Ha a massza több vizet kíván, adjunk még hozzá.
A tofut kicsomagolás után konyhai papírtörlővel szárazra töröltem, majd felkockáztam. Kis adagokban belekevertem a tésztába, és gyakorlatilag egyesével rakosgattam a felmelegített kókuszolajba, óvatosan, hogy ne ragadjanak össze a tofu kockák. Szép arany barnára sütöttem mindet, szűrőkanállal kikapkodtam a kókuszolajból, sütöttem a második adagot.
Közben egy serpenyőben felmelegíttem egy teáskanálnyi, vagy még kevesebb kókuszolajat, megfuttattam rajta a lereszelt 1 gerezd fokhagymát, majd ráöntöttem a mártást, és addig főztem, amíg be nem sűrűsödött. Ebbe a szószba dobtam a kisült tofu kockákat, átforgattam őket alaposan, hogy mindenhol bevonja őket a máz, megszórtam szezámmaggal, és készen is voltunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése