2023. augusztus 24., csütörtök

Zöld gazpacho

Ahogy ígértem, itt a mai, csodazöld leves. A csodás mángoldot, ami a gerincét adja, szintén a tanyáról hoztam. Helyettesítheted spenóttal nyugodtan, ha nem jutsz hozzá mángoldhoz. Amit ne hagyj ki belőle, az a zöld kaliforniai paprika és pár levél menta. Fogyasztás előtt elengedhetetlen, hogy néhány órát a hűtőben töltsön.

Hozzávalók:

2 mángold levél, a száruk nélkül
egy marék bébispenót
1 szárzeller
1 csokor petrezselyem
1 ágacska menta
1 zöld kaliforniai paprika kicsumázva
1 póréhagyma fele, legjobb a zöld része
1 uborka (akár kígyó, akár saláta)
olívaolaj
1 szelet kovászos kenyér szárazon megpirítva
1 termetes gerezd fokhagyma
só, bors
1 teáskanál Worchester szósz
fél lime leve

Elkészítés:

Sajnos bármennyire szeretném, nem tudom túlcifrázni. Dobálj bele mindent a turmixgép poharába, küldj utána egy kevés vizet, és turmixold le a levest. Kóstolgasd, ízesítsd, ahogyan szereted. A hozzáadott vízzel be tudod állítani a sűrűségét is, szintén az ízlésed szerint.




2 megjegyzés:

  1. Ez szuper lesz, mert hogy a 🍅-t nem ehetek, de mángold-spenótost tesztelni fogom.

    VálaszTörlés