Ne cifrázzuk: a gazpacho maga a nyár. A legnagyobb hőségben szokott előkerülni, ugyanis - egyik - legjobb tulajdonsága az, hogy egyetlen fokkal sem kell megemelnünk a konyhánk hőmérsékletét, hiszen egy botmixer vagy turmixgép elég ahhoz, hogy elkészítsük ezt a csodás turmixot hideg levest. Életmentő lehet forró nyári napokon, amiből mostanában jóval többre kell felkészülnünk, mint az optimális lenne.
Az alapanyagok a lehető legjobb helyről, a lányom kertjéből származnak, tegnap ugyanis villámlátogatást tettünk náluk, így kaptam csodás uborkát, bazsalikomot, a paradicsomot rögtön megettem, ahogy leszedte a tőről, úgyhogy az itthon tespedő darabokból készült, és mivel árválkodott még a hűtőben egy csomag újhagyma, azt is felhasználtam.
Gazpachot sok mindenből készíthetsz, nem akarok csigázni senkit, de holnap egy zöld színűvel jelentkezem.
Hozzávalók 3 adaghoz:
4 közepes, érett paradicsom (lehet több is)1 termetes salátauborka meghámozva, kimagozva
1 piros kaliforniai paprika, vagy kápia
1 kisebb fej édes vöröshagyma (nekem most volt itthon újhagymám, azt használtam egy csomaggal)
2 gerezd fokhagyma
só, bors
1 evőkanál balzsamecet (nálam most cherry ecet)
2 evőkanál jó minőségű olívaolaj
bazsalikomlevelek
feltétnek egy szelet pirított kovászos kenyér (elhagyható)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése