2021. március 31., szerda

Répatorta cupcake

Nagyon szeretem a cupcake-et, de igen ritkán csinálok, igazából nem is tudom, miért. Hacsak nem azért, mert muffint olyan végtelenül egyszerű összedobni, és pont ez az egyszerűsége szorul háttérbe, ha az ember nekiáll krémet kutyulászni a tetejére, ami finom is, jól is kezelhető, nem folyik, nem fagy meg... szóval nem könnyű, na. De friss felfedezettem, Marc még erre is rávett az ő répatorta cupcake receptjével. Nekünk elég volt 12 db, ehhez igazítottam a mennyiségeket, illetve egy-két kis változtatást is végrehajtottam a meglévő készletekhez igazítva a receptet.


Hozzávalók 12 db muffinhoz:

14 dkg liszt
2/3 teáskanál sütőpor
1/4 teáskanál szódabikarbóna
egy nagy csipet só
1/2 teáskanál őrölt fahéj
1/2 teáskanál őrölt gyömbér
10 dkg barnacukor
1 dl olaj
50 ml narancslé
2 tojás
vanília kivonat
12 dkg reszelt répa
kandírozott narancshéj apróra vágva, ízlés szerint
3 dkg kókusz chips kicsit megtörve (elhagyható vagy durvára vágott dióval helyettesíthető)

Krém: 

8 dkg vaj
12 dkg natúr sajtkrém
egy csipet só
porcukor ízlés szerint


Elkészítés: 

Az olajat kikeverem a cukorral, narancslével és a tojással, majd hozzáadom a lisztet, amihez előzőleg hozzákevertem a térfogatnövelőket és a fűszereket. Ha egyneműsítettük a kétféle állagú anyagokat, adjuk hozzá a kókusz chipset, a reszelt répát, illetve a narancshéjat. Vigyázzunk, ne keverjük túl a masszát!

Papírkapszlival kibélelt cupcake formába kanalazzuk a tésztát, és 175 fokon készre sütjük. Mindenképpen fontos ellenőrizni, hogy átsült-e a tészta, használjunk hústűt például az ellenőrzéshez.

A muffinokat hagyjuk kihűlni, közben keverjük habosra a vajat a porcukorral, sóval, és apránként adjuk hozzá a krémsajtot. Hasznos, ha a vaj is, a krémsajt is szobahőmérsékletű. Ezután habzsákba töltve a krémet, csinosan kidekoráljuk a muffinok tetejét, és kész is a cupcake-ünk.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése