2020. május 12., kedd

Rokfortos, újhagymás kukoricasaláta

Én nem is értem, hogy nem tettem még fel ide ennek a salátának a receptjét, mikor évtizedek óta - de legalábbis a konzervként árult kukorica elterjedése óta - állandó műsorszám ez nálunk. Jellemzően akkor készítem, amikor csak valami gyors ebéd vagy vacsora készül, amíg a gyerekek kicsik voltak, addig például menő volt a sült virsli, sült krumpli, kukoricasaláta kombó. A lányom is rendszeresen készíti családi összejövetelekre, úgyhogy sikerült átötökíteni a kukisali imádatát. Ma csak egy gyors grill sajt, petrezselymes krumpli ebédre futotta az időből - hiába, a mi családunk járvány idején is elfoglalt, hárman háromfelé kellett, hogy szaladjunk ugyanabban az időben, ugyanazzal a kocsival, el tudod képzelni... -, ami mellé tökéletesen illett a kukoricasaláta, ráadásul mindkét elmaradhatatlan eleme, a rokfort és az újhagyma is a hűtőben állomásozott.


Hozzávalók:

1 doboz kukorica konzerv
2 dl tejföl
1 dl majonéz (használhatunk több, vagy kevesebb majonézt, ahogy szeretjük)
egy teáskanál mustár
2-3 szál újhagyma zöldjével együtt
egy darab rokfort, ezt igazán az ízlésünk dönti el, mennyire akarjuk sajtosra a salátát

Elkészítés:

A tejfölbe belekeverjük a majonézt, mustárt, belereszeljük a rokfortot, mehet bele az apróra vágott újhagyma, valamint a lecsöpögtetett kukorica.
Megkóstoljuk, ízesítjük sóval, borssal, ha szükséges még, majd behűtjük.

Nyilván jót tesz az ízének, ha áll néhány órát, erre ma sajnos nem volt érkezése.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése