Ideális vendégváráshoz, a manapság oly divatos brunch-hoz például. Van már vagy tíz éve is annak, hogy először készítettem, amikor a barátainkat meghívtuk húsvétkor, és egy órákon át tartó lakmározást csaptunk velük. Nagy siker volt akkor is, és azóta is, ahányszor megsütöm.
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
25 dkg túró
30 dkg friss spenót
2 gerezd fokhagyma
1 tojás
3 dkg vaj
Elkészítés:
A leveles tésztát terítsük ki (vagy nyújtsuk vékonyra, ha nem előre nyújtottat vásároltunk), vágjunk ki belőle egy akkora kört, amivel úgy bélelhetünk ki egy 18 cm-es tortaformát, hogy pereme is legyen a tortának. A spenótot mossuk meg, szárazzuk le, majd konyharuhán szárítsuk le. A vajat melegítsük fel egy serpenyőben, dobjuk rá a spenótot, sózzuk, borsozzuk, pároljuk puhára, végül adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát. Törjük át a túrót, keverjük bele a tojást, a kissé összevagdalt spenótot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ha szükséges. A masszát töltsük a tésztába, majd 200 fokos sütőben süssük 35-40 percig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése