2016. május 28., szombat

Vargányás gnocchi

Láttam ma a piacon vargányát. Csak azért nem vettem, mert szigorú diétára vagyok fogva, nem ehetek gnochit, ezt meg csak azzal érdemes. Az egyik legjobb kaja, amit valaha összehoztam.



Hozzávalók:

 25 dkg vargánya megmosva, nem túl kis darabokra vágva
3 evőkanál olívaolaj
egy szűk marék friss bazsalikom<
színes bors
3 dl tejszín
0,2 dl fehérbor
1 nagy gerezd fokhagyma
3-5 dkg reszelt parmezán
50 dkg gnocchi

Elkészítés:


A fokhagymát finomra vágjuk, és az olívaolajon megfuttatjuk. A forró olajba beledobjuk a gombaszeleteket, nagy lángon 3-4 percig sütjük őket. Megsózzuk, megborsozzuk a gombát, ráöntjük a bort, és szintén nagy lángon hagyjuk, hogy a bor alkoholtartalma elpárologjon. Ekkor kerül a serpenyőbe a tejszín és a tekintélyes mennyiségű bors. Beforraljuk a mártást, belereszelünk néhány deka parmezánt, beletépkedjük a bazsalikomot. A gnocchit forró vízben megfőzzük, majd a gombás szósszal tálaljuk.
Természetesen a tökéletes az lenne, ha magunk készítenénk a gnocchit, és az sem ördöngősség, inkább csak az időhiány lehet az akadálya.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése