2016. május 19., csütörtök

Harissában pácolt csirkemell

Napok óta átütően fűszeres, csípős ízre vágyom, adott volt hát a lehetőség, hogy leemeljem a harrisa krémet tartalmazó üveget a kamrapolcról. A harissában az a legjobb, hogy önmagában is elegendő, hogy jobbá tegye az ételeket, de ha még adunk hozzá egyéb finomságokat, verhetetlen ételt varázsolhatunk vele.


Hozzávalók:

csirkemell filé
harissa paszta
római kömény

őrölt koriander
egy kevés reszelt friss gyömbér
egy gerezd fokhagyma
egy kevés mustár
olaj
1 citrom leve
chili paprika
koriander zöld

Elkészítés:

Ennél az ételnél nincsenek különösebb szabályok. A húst falatnyi kockákra vágjuk, egy zacskóba beledobáljuk. Utána küldjük az egy evőkanál harissát, a citromlevet, egy löttyintésnyi olajat és azokat a fűszereket, amiket seretünk. Nálam a koriander-római kömény-gyömbér trió verhetetlen voltvanlesz. Ha ezek közül valait nem szeretsz, hagyd ki, ha van más favoritod, tedd bele!
A zacskóban alaposan összekeverjük a húst a pasztával és a fűszerekkel, és minél tovább hagyjuk állni, annál jobb.
Felforrósítjuk a wokot, öntünk bele két evőkanál olajat, majd a zacskó tartalmát beleöntjük a wokba, és a lehető legnagyobb lángon megsütjük a húst. Néhány perc elég neki. Ha szeretjük a kimondottan csípős ízeket, tálaláskor még tehetünk a tetejére chilit, koriandert, és adhatunk hozzá még egy kis citromlevet.
Párolt rizzsel tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése