2016. március 28., hétfő

Vasárnapi csirkesült

Nem fér kétség hozzá, nálunk családilag a csirke a legnagyobb kedvenc húsfajta. Mindenféle formában esszük, ha gyorsan akarok vacsorát, akkor tejszínesen, vagy mogyoróvajasan, máskor pitében, paradicsomosan, thai levesként,  de jöhet burgerként is. 
A legegyszerűbb - és az egyik legfinomabb - módja a csirkézésnek, ha egyben süti meg az ember. Régen ki akartam próbálni ezt a módszert, most, hogy túl vagyok rajta, csak ajánlani tudom. Gyorsan elkészül, és isteni finom.


Hozzávalók:

1 egész csirke
fűszerek ízlés szerint, én nagyon szeretem a Culinarisban kapható
chicken seasoning névre hallgatót
10 dkg vaj

bors


Elkészítés:

A csirkét megmossuk, szárazra töröljük. A gerincét egy csirke vágó ollóval kivágjuk (mehet a mélyhűtőbe, jó lesz  majd levesnek), hátára fordítjuk a csirkét, rátenyerelünk a mellcsontjára, megroppantjuk, ettől a csirke a képen látható pózt veszi fel.
A vajat elkeverjük a csirke fűszerrel, majd egyenletesen mindenhol bekenjük vele a csirkét. Ha van időnk, hagyjuk a húst pácolódni legalább egy órán át.
170 fokos sütőben, alufóliával letakart tepsiben süssük a húst egy órán át (én tettem alá fél deci vizet a biztonság kedvéért), majd vegyük le a fóliát, süssük a csirke bőrét ropogós pirosra.

Bazsalikomos krumplipürével isteni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése