Nem fér kétség hozzá, nálunk családilag a csirke a legnagyobb kedvenc húsfajta. Mindenféle formában esszük, ha gyorsan akarok vacsorát, akkor tejszínesen, vagy mogyoróvajasan, máskor pitében, paradicsomosan, thai levesként, de jöhet burgerként is.
A legegyszerűbb - és az egyik legfinomabb - módja a csirkézésnek, ha egyben süti meg az ember. Régen ki akartam próbálni ezt a módszert, most, hogy túl vagyok rajta, csak ajánlani tudom. Gyorsan elkészül, és isteni finom.
Hozzávalók:
1 egész csirke
fűszerek ízlés szerint, én nagyon szeretem a Culinarisban kapható
chicken seasoning névre hallgatót
10 dkg vaj
só
bors
Elkészítés:
A csirkét megmossuk, szárazra töröljük. A gerincét egy csirke vágó ollóval kivágjuk (mehet a mélyhűtőbe, jó lesz majd levesnek), hátára fordítjuk a csirkét, rátenyerelünk a mellcsontjára, megroppantjuk, ettől a csirke a képen látható pózt veszi fel.
A vajat elkeverjük a csirke fűszerrel, majd egyenletesen mindenhol bekenjük vele a csirkét. Ha van időnk, hagyjuk a húst pácolódni legalább egy órán át.
170 fokos sütőben, alufóliával letakart tepsiben süssük a húst egy órán át (én tettem alá fél deci vizet a biztonság kedvéért), majd vegyük le a fóliát, süssük a csirke bőrét ropogós pirosra.
Bazsalikomos krumplipürével isteni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése