2016. március 26., szombat

Obatzter

Régi nagy kedvenc, Macikonyhától tanultam még a blogolásom őskorában. Most újra elkészült, végre van róla fotó is, és csak ajánlani tudom, hiszen könnyen elkészíthető, csodás reggeli/vacsora van belőle. Némiképpen addiktív...


Hozzávalók:


1 kerek camembert
6 dkg puha vaj
1 mokkáskanál őrölt pirospaprika
fél mokkáskanál frissen őrölt bors
1 mokkáskanál őrölt kömény
1 kis fej salotta hagyma, vagy újhagyma
1 kávéskanál mustár

bors
2 evőkanál sör


Elkészítés:

Vágjuk le a camembert tetejét, belsejét kávéskanállal úgy vájjuk ki, hogy a héj sértetlen maradjon. Egy tálban a kikapart sajtot elkeverjük a puha vajjal, és az összes többi hozzávalóval. Ha elkészült, visszatöltjük a héjba, kicsit lehűtjük (ne legyen azért nagyon hideg, mert a vajnak csak kicsit kell visszadermednie), majd barna kenyérrel, paradicsommal, hagymával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése