2016. március 14., hétfő

AcmaA recept alapján készült süteménnyel először a Rosinantében találkoztam sok éve, amikor a Finománia kurzusán Mirelle vezetésével sütöttük, és bár akkor is mély nyomot hagyott bennem, arra nem emlékeztem, hogy ez ilyen brutálisan finom. De már vagy egy hete készülök megtölteni a kenyérsütő üstjét a hozzávalókkal, és végül Maci receptjét használtam fel.Hozzávalók az üstbe kerülés sorrendjében:

1 db tojás
2 dl tej
150 ml olaj
150 ml joghurt
50 dkg liszt
7 gr élesztő
1 teáskanál sütőpor
40 ml cukor
1 teáskanál só
a kenéshez egy tojás sárgája egy evőkanál tejjel lazítva

Elkészítés:

A hozzávalókat a megfelelő sorrendben a gép üstjébe pakoltam. (Macinál megtalálható a kézi módszer leírása.) 20 percig dagasztott a gép, ekkor kivettem a tésztát, és egy liszttel megszórt tálba tettem, bepakoltam az 50 fokra előmelegített langyos sütőbe. Hagyhattam volna, hogy a gép kelessze meg, de az másfél óra, annyi időm nem volt.
20 perc múlva gyönyörűen megkelt a tészta, ekkor átgyúrtam, felnyolcadoltam, majd hosszú kígyókat sodortam egy-egy adagból. Félbe hajtottam, két végét ellenkező irányba tekertem, majd összecsomóztam. Ezen még van mit gyakorolni...
 Lekentem a tejes tojással, megszórtam a tetejüket fekete szezámmaggal, mákkal, és 180 fokos sütőben 20 perc alatt gyönyörűségesre sültek.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése