2016. január 9., szombat

Parmezános sajtos rúd

Drága Jutka barátnőm receptje, áldassék érte a neve! Abbahagyhatatlan a cucc, úgyhogy óvatosan... :)




Hozzávalók:

25 dkg liszt
1/2 teáskanál sütőpor
15 dkg vaj
1/2 teáskanál só
1 teáskanál pirospaprika
2 evőkanál tejföl
1 tojássárgája
6 dkg reszelt parmezán
12 dkg más típusú reszelt sajt

Elkészítés:

1. Egy tálba öntsünk 25 dkg lisztet, összekeverve 1⁄2 kiskanál sütőporral.

2. Egy másik tálban 15 dkg vaj összekeverve 1⁄2 kiskanál sóval, 1 kiskanál

pirospaprikával, 2 evőkanál tejföllel, 1 tojássárgájával, 6 dkg frissen reszelt

parmezánnal és 12 dkg bármilyen frissen reszelt sajttal.

3. Összegyúrni a lisztes keveréket a sajtos keverékkel, és 1 órát pihentetni hűvös helyen.

4. Lisztezett gyúródeszkán kb. 5 mm vastagra kinyújtani, és 1-1,5 cm széles csíkokra vágni.

5. A sütőt bekapcsolni 200 fokra, lehetőleg légkeveréses üzemmódra, vagy alul-felül sütésre.

6. A csíkokat még egyben (én így szoktam) megkenni egy tojássárgája és 2 evőkanál tejszín keverékével.

7. Megszórni sóval, len- vagy szezámmaggal, mákkal, köménymaggal, ami éppen van otthon.

8. A sütőpapírt a tepsibe teszem, bele a rudakat (ez 2 tepsinyi adag) és kb. 15

perc alatt szép világossárgára sül. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése