2015. november 12., csütörtök

Brokkolis, baconös felfújt

Szuper kaja, nemcsak azért, mert finom, hanem mert magában, főételként is fogyasztható, nálunk most rántott csirkemellhez debütált köretként, hidegen is, melegen is isteni. Elkészítése nem macerás, szóval hölgyeim és uraim, engedjék meg, hogy bemutassam a háziasszonyok álmát, a brokkolis, baconös, sajtos felfújtat.


Hozzávalók:

50-60 dkg brokkoli
20 dkg apró kockákra vágott bacon
4 tojás
4 dkg liszt
1 dl zsíros tejszín
2 dl 2,8 %-os tej
bors
1 teáskannál dijoni mustár
szerecsendió
15 dkg cheddar sajt

Elkészítés:

A brokkolit megtisztítjuk, kisebb rózsákra szedjük. A bacont megsütjük, de nem száraz-ropogósra, csak szép aranybarnára. Konyhai törlőre szedjük, lecsöpögtetjük, félretesszük.
A brokkolit néhány percig sós vízben blansírozzuk. Nem kell puhára főzni, de a szára már ne legyen kemény. Leszűrjük, kicsit hűtjük. Addig épp összekeverhetjük egy edényben a négy tojást, a lisztet, a tejszínt, tejet, sót, borsot és a mustárt. Én imádom a szerecsendiót, azt is reszeltem bele bőven.
Vajazzunk ki egy hőálló edényt, terítsük el benne a brokkolit, szórjuk meg a bacon kockákkal, hintsük meg a sajt harmadával, majd öntsük nyakon a tojásos keverékkel. Jusson mindenhová belőle. Szórjuk meg az étel tetejét a maradék sajttal, toljuk 220 fokos sütőbe, és süssük, amíg szép piros nem lesz a teteje.


2 megjegyzés:

  1. Éva, ez nagyon finom! Felkerült a családi kedvencek listájára! Köszönet érte!

    VálaszTörlés