Olasz édesség, az olaszok jó érzékkel édes borba, Vin Santóba, esetleg kávéba mártogatják, és milyen jól teszik! Végtelen számú variációban készíthető el, én most csokis-narancsosat sütöttem. Fémdobozba zárva sokáig eláll, de igazából az az egyetlen garancia erre, ha elfeledkezünk a dobozról. Más esetekben sajnos rém gyorsan szublimál...
Egyébként remek karácsonyi ajándék lehet, ha veszünk hozzá valami szép fémdobozt vagy jó formájú befőttes üveget. Adjuk hozzá kinyomtatva a receptet is, hogy a megajándékozott máskor is elkészthesse, ha ízlett neki. Ha csomagolunk még hozzá jó minőségű csoki cseppeket és mandulát, nem lehet mellényúlni az ajándékkal.
Hozzávalók:
25 dkg liszt
10 dkg mandula
2 tojás
2 tojássárgája
1 tojásfehérje
18 dkg cukor
10 dkg étcsokoládé
1 narancs héja
1 teáskanál szódabikarbóna
1 csipet só
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 170 fokra, pirítsuk benne 5 percig a
mandulát. Hűtsük ki, a felét vágjuk durvára, a maradékot pedig daráljuk finomra
a cukorral. A lisztet, szódabikarbónát és a sót összekeverjük, hozzáadjuk a
cukros mandulát és a darabosat is, mehet bele a narancshéj is. Beleütjük a két
tojást és a plusz tojássárgákat, végül a durvára vágott csokoládét. Osszuk
négyfelé a tésztát, majd mindegyiket formázzuk arasznyi hengerré. Sütőpapírral
bélelt tepsibe tesszük őket, megkenjük őket a fehérjével. 20 percig sütjük,
ennyi idő alatt meg fog szilárdulni. Deszkán hagyjuk negyed órát hűlni, majd
ujjnyi vastagon, ferdén szeleteljük fel. A vágott felükkel lefelé visszatesszük
a darabokat a tepsire, és újabb 15 perc alatt ropogósra sütjük a cantucciniket.
Rácson hagyjuk kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése