2015. március 14., szombat

Tortellini leves

Hetek óta tervezem, hogy megfőzöm ezt a jó kis levest, de a mai szürke, hideg napon valóban elérkezettnek láttam az időt erre. Csak jót tudok mondani róla, gyorsan elkészül, finom, laktató, más nem is kell.


Hozzávalók:

400 gramm darabolt paradicsom konzerv
400 gramm fehérbab konzerv 
20 dkg borsó
1 sárgarépa
1 vöröshagyma
500 ml csirke alaplé (vagy víz)
tortellini
oregánó
bors
bazsalikon
reszelt parmezán

Elkészítés:

A vöröshagymát apróra vágjuk, egy kevés zsiradékon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a fél karikára vágott répát és a borsót is, néhány percig együtt dinszteljük. Beleöntjük az edénybe a paradicsomot és a húslevest, felforraljuk, majd beledobjuk a lébe a babot. Sózzuk, borsozzuk a levest, teszünk bele ízlésünknek megfelelő mennyiségű oregánót. Végül beletesszük a tortelliniket is, és a csomagolásán található előírásnak megfelelő idő alatt készre főzzük. 
Tálaláshoz bazsalikom (én most pasztát használtam, nagyon hasznos termék, mindig kéznél van a csodás ízű bazsalikom így) és reszelt parmezán elengedhetetlen kellék.

5 megjegyzés:

  1. KÖSZÖNÖM AZ ÖTLETET, LEVESNEK MÉG NEM KÉSZÍTETTÜNK TORTELLINIT :)

    VálaszTörlés
  2. Jó ötlet, mennyi tortellini kell bele?

    VálaszTörlés
  3. Jó ötlet, mennyi tortellini kell bele?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ízlés kérdése. Személyenként 4 darab mindenképpen.

      Törlés