2014. április 19., szombat

Vőlegény "torta"

Tortának egyáltalán nem lehet nevezni, de így rögzült a családi szótárban, úgyhogy így marad. Ha nagyon akarom, akkor talán egy triffle lehetne. 40 dkg Nutellával... oh my God!


Hozzávalók: 

2 csomag babapiskóta
40 dkg Nutella
25 dkg mascarpone
1 dl rum
20 dkg baracklekvár
4 dl tejszín
4 csomag vaníliás cukor
15 dkg birsalmasajt, vagy kandírozott gyümölcs, esetleg meggybefőtt(elhagyható)
 
Elkészítés:
 
A lekvárt a rummal és 1 deci vízzel kikeverjük, a piskótákat alaposan megfürdetjük benne, és egy üvegtál alját kirakjuk vele. A nutellát elkeverjük a mascarponéval, rákenjük a piskótára. Ezután ismét piskóta réteg következik, amit a vaníliás cukorral felvert tejszínhabbal borítunk, rászórjuk a választott anyagot (birsalmasajt stb.). A tetejére újfent piskóta réteg kerül, szerintem akkor szép, ha jut a tetejére némi tejszínhab. Fantázia szerint díszíthető. Legalább három órát várakozzon a hűtőben, de ha többet tölt ott, az se fog neki ártani. 
Megelégszem azzal, ha fogyasztáskor némán elrebegtek egy "áldassék Fakanál neve" jellegű imát.

7 megjegyzés:

  1. Hát én erre már csak annyit mondok, hogy hűűű+haaa!
    A többit csak azután, ha kipróbáltam! Egyébként pedig ÁLDASSÉK! ;-)

    VálaszTörlés
  2. Éva rebegek én mindent, de itt a kép szerint te még a tetejére is hagytál a nutellás krémből, nem? Tehát piskóta, nutellás cucc, piskóta, tejszínhab, piskóta és megint nutellás krém. Majd díszként még egy kis tejszínhab:)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát...ööö... szóval az a helyzet, hogy attól függ, mekkora az edényünk, amibe rétegezünk, meg hogy hány főre készítjük. Én itt nem sajnáltam belőle a cuccost:D De a nutella és a mascarpone mennyisége nem változott a recepthez képest, csak került középre is egy tejszínhab réteg.

      Törlés
    2. Oké, köszi, a nutella és a mascarpone mennyisége így is brutális, ez maga az elkárhozás:))) Kipróbálom.

      Törlés
  3. Tömény élvezet,és támadás a diéta ellen:-),de azért megcsinálom!

    VálaszTörlés