2013. december 13., péntek

Minestrone gyorsan

Nagyon szeretjük a minestronét, de azért az autentikus változat megfőzése nem két perc. Ez a leves pedig mindössze 15-20 perc alatt készen van, és ez jelentős különbség, és egyben előnye ennek a változatnak. Ez a leves egészen biztosan be fog vonulni a konyhámba, akár heti rendszerességgel is meg fogom főzni. Most kb. 3 liter készült belőle, és addig jártunk rá, amíg csak egy csepp is volt  a fazék alján. Gyorsan kész van, variálható, és semmi egészségre káros cucc nincs benne.




Hozzávalók:

1 bio leveskocka
2 szem közepes, vagy annál valamivel nagyobb krumpli
1 szál sárgarépa
opcionálisan kelbimbó, zöldborsó, brokkoli, tehát valami zöld mindenképpen
1 salotta hagyma
1 csokor friss petrezselyem
1 nagy doboz sűrített paradicsom
só, bors, bazsalikom
levestészta
opcionálisan reszelt parmezán
olívaolaj
1 evőkanál liszt
1 nagyobb gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítom, kis darabokra vágom, majd az apróra vágott hagymát egy evőkanálnyi olívaolajon megpuhítok. Rádobom a kockára vágott krumplit, répát, félbe vágott kelbimbót, átforrósítom az olajban, majd felöntöm 2 liter vízzel. Sózom, borsozom, beledobom a leveskockát. Amikor a zöldségek még nem teljesen puhák, de már nem is kőkemények, beledobom a kicsikre szedett brokkolit is a levesbe, és ekkor szórom bele a levestésztát is. Én most csigatésztát használtam, és nagyon ízlett vele a leves.
Közben a liszttel vékony rántást készítek, ráöntöm a sűrített paradicsomot, belereszelem a fokhagymát, és összepirítom a rántást. Egy kevés(!) hideg vízzel feleresztem, hozzáöntöm a leveshez. Forralok rajta egyet, és már lehet is tálalni reszelt parmezánnal és apróra vágott petrezselyemmel a tetején!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése